Botoks, koji se u Europi, a tako i kod nas naziva i Vistabel, jedan je od najpopularnijih, ako ne i najtraženijih tretmana današnjice. Svjedoci smo kako se posljednjih godina ovaj tretman oslobodio nametnutih mitova i osnažio se kao vodeći anti age tretman desetljeća. 

Botoks je pročišćeni protein iz bakterije Clostridium botulinum. Apliciran u točno određenim koncentracijama na određene mišićne skupine zaslužan je za redukciju njihove aktivnosti i posljedično tome smanjenje bora. 

Botoks djeluje kao neuromodulator – molekula koja reducira prijenos živčanih impulsa između mišićnih vlakana kako bi na taj način vrlo učinkovito smanjio mišićnu aktivnost i kontrakcije mišića a s tim i  bore na čelu, bore mrštilice i smijalice. Ujedno su ove regije i jedine regije za koje je botulinum toksin dostupan na tržištu Hrvatske (govorimo o preparatu Vistabel od 50 jedinica farmaceutske tvrtke Allergan) registriran za estetsku primjenu na licu. 

Osim ovih registriranih primjena postoji čitav niz „off the label“ tretmana neuromodulatorom koji u rukama pravog stručnjaka predstavljaju „čudo iz bočice“ – od redukcije mišića žvakača, smanjenja „gummy smile“, zatezanja vrata, podizanja kutova usana, smanjenja produkcije sebuma na koži i dr. 

Posebno mjesto zauzima u redukciji pazušnog prekomjernog znojenja, a nerijetko i pojačanog znojenja dlanova i stopala gdje se pozicionirao kao zlatni standard.

Tretman „baby botox“ razlikuje se od klasičnog botoksa u količini apliciranih jedinica čime se zadržava djelomična mimika lica, ali je i učinak, odnosno trajanje, samog rezultata kraće.

 

Cjenik usluga Botoxa vidite ovdje.

Malcare WordPress Security